Volledig recyclebaar én herinzetbaar

Tot 64% minder CO2 uitstoot

Gunstige MKI-waarde

100% recyclebaar bij End-of-Life

Duurzaam ondernemen, door minimale milieubelasting

Net zo betrouwbaar, vele malen duurzamer

Met trots presenteert Legioblock het eerste stapelbare en gecertificeerde groene blok volledig vervaardigd uit secundaire grondstoffen. Bovendien is Legioblock Kiwa-gecertificeerd en volledig recyclebaar. Verklein uw ecologische voetafdruk en informeer naar het groene Legioblock!

Offerte aanvragen      Contact

img

Betrokken bij iedere stap van het proces

Vanaf het ophalen van de grondstoffen tot het vermalen van de blokken zelf; Legioblock is betrokken bij iedere stap van het proces. Doordat wij overal vinger aan de pols houden, waarborgen we hoge standaarden die we stellen aan onze producten.

Dezelfde betrouwbare kwaliteit, met een kleinere ecologische voetafdruk. Daar maken wij ons hard voor!

Offerte aanvragen      Contact

img

Het groene blok

Bij de productie van Legioblocks worden secundaire grondstoffen verwerkt, die verkregen zijn uit gerecyclede minerale grondstoffen, waardoor deze secundaire grondstoffen op verantwoordelijke wijze in de productieketen blijven. Dit productieproces levert een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot op, in vergelijking tot de productie van traditioneel beton.

De Legioblocks zijn recyclebare stapelblokken en voldoen aan de kwaliteitscriteria neergelegd in de daarvoor afgegeven certificaten, zoals de CE prestatieverklaring en de door KIWA afgegeven CPR en BSB certificaten. Doordat de samenstelling is gebaseerd op secundaire grondstoffen zijn marginale afwijkingen niet uit te sluiten.

img

Modulair en flexibel inzetbaar, keer op keer.

Wij denken op alle fronten met u mee

step-image
1

Analyse op locatie

arrow-oval
step-image
2

Advies op maat

arrow-oval
step-image
3

Snelle levering + installatie

arrow-oval
step-image
4

Klaar voor gebruik!

arrow-oval

Veelgestelde vragen

Wat is de CO2 equivalent?
Dit is een maat eenheid voor het effect van verschillende broeikas gassen op het klimaat. Door de verschillende emissies om te rekenen naar de equivalente hoeveelheid Koolstofdioxide (CO2) kunnen de effecten van de producten met elkaar vergeleken worden.

Wat is de Milieu Kosten Indicator (MKI)?
De milieu kosten indicator (MKI) is een geschikt criterium om de duurzaamheid mee te nemen in aanbestedingen. De MKI wordt berekend op basis van een Levens Cycles Analyse (LCA), een internationaal wetenschappelijke methode om milieu prestaties te kwantificeren en met elkaar te vergelijken.

Wat betekent TRI?
Dit houdt thermische reiniging in. Het zand en grind dat na verwerking vrijkomt wordt na certificatie toegepast als bouw- en/of grondstof.

Wat betekent ERI?
Dit houdt extractieve grondreiniging in. Hierin hechten de verontreinigingen zich aan een slibfractie die afgescheiden wordt van een schone zandfractie.

Contact

img