Interview met Zeynep | stagiaire bij Legioblock

Zeynep Sen is een studente van Avans Hogeschool in Tilburg en volgt het 3e leerjaar. Sinds september 2024 is ze iedere dag bij ons op kantoor aanwezig. Onze Aylin (rechts afgebeeld) interviewde Zeynep (links) om meer over haar te weten te komen.

 

interview blokkenZeynep, leuk dat je mijn uitnodiging hebt geaccepteerd. Vertel eens wie je bent en wat je in je vrije tijd doet.

Ik ben Zeynep, een technische bedrijfskunde student met een passie voor het optimaliseren  van processen. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen in de natuur, reizen, tijd  doorbrengen  met mijn dierbaren en sporten…hoewel ik soms denk dat mijn echte talent ligt  in het uitstellen ervan. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd in het lezen en vergaren van waardevolle kennis die bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Voor de spiegel zie ik…

Iemand die elke dag leert en groeit, omdat ik ervan overtuigd ben dat er nog zoveel te ontdekken is. Ik zie een balans van ambitie, nieuwsgierigheid en een sterk doorzettingsvermogen. Tegelijkertijd, ook iemand die graag sociale momenten deelt en waarde hecht aan connecties.

Kun je de lezers meer info geven over wat je precies onderzoekt?

Ik ben momenteel bezig met een onderzoek naar het optimaliseren van een proces bij Legioblock. Dit proces omvat het efficiënter maken van het offerteproces, door de doorlooptijd te verkorten, waarbij ik Lean-methodieken toepas om knelpunten te identificeren en verbeteringen te implementeren. Het doel is om binnen vijf maanden meetbare resultaten te behalen, zodat zowel de doorlooptijd als de werkdruk afnemen.

Wij waren erg enthousiast geworden toen we hoorden dat je begin september zou starten. Waarom heb je eigenlijk gekozen om jouw onderzoek bij Legioblock af te ronden?

Legioblock biedt een mooie kans om mijn kennis in de praktijk te brengen binnen een uitdagende omgeving. Het bedrijf heeft een duidelijk verbeterpotentieel, en het sprak me aan om daar een verschil te kunnen maken. Daarnaast kreeg ik veel ruimte om zelfstandig te werken, wat goed aansluit bij mijn manier van leren en werken.

Kun je alvast één van jouw bevindingen met ons delen?

Een van mijn bevindingen is dat het grootste tijdverlies ontstaat door handmatige en dubbele invoer. Hierbij speelt het systeem ook een rol, welke een wachttijd oplevert vanwege achterliggende beveiligingen die geïmplementeerd zijn. Door verschillende aanpassingen te doen zoals standaardisaties en automatiseringen, kan al snel veel tijd worden bespaard. Hoe dat precies uitpakt? Dat zien jullie binnenkort wel!

Spannend! Verder hoorde ik ook dat je je ideeën met klasgenoten deelde. In hoeverre heeft het overleg met je medestudenten  geholpen om een goed onderzoek uit te voeren?

Overleggen met medestudenten biedt veel nieuwe inzichten. Door ervaringen en feedback kan ik mijn eigen aanpak verbeteren. Het helpt vooral om samen problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken, wat mijn analyse sterker maakt.

Even over het stressen tijdens je studententijd. Studenten kunnen vaak stress ervaren omdat ze het goed willen doen. Wat doe je precies om minder stress te ervaren, bijvoorbeeld in je privé en werkomgeving?

Ik zorg ervoor dat ik mijn tijd goed verdeel en duidelijke prioriteiten stel. Daarnaast neem ik regelmatig korte pauzes tijdens mijn werk om mijn focus te behouden. In mijn vrije tijd ontspan ik door eerdergenoemde activiteiten te doen, die mij rust brengen. Dit helpt me om stress beter te beheersen.

Wat zou je andere stagiaires kunnen adviseren?

Mijn advies aan andere stagiaires is om een goede planning te maken en hier zo veel mogelijk aan vast te houden. Dit geeft niet alleen overzicht, maar zorgt er ook voor dat je je tijd efficiënter kunt benutten. Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor feedback en hier actief mee aan de slag te gaan, dit zal bijdragen aan een beter onderzoek.

November, 2024