Keerwanden

Keerwanden: gemakkelijk bouwsysteem met Legioblock

Betonnen keerwanden van Legioblock zijn snel gebouwd en gemakkelijk verplaatsbaar. De betonnen stapelblokken zijn daarom ideaal voor de bouw van geluidswallen, kademuren en kelders. Ook voor een solide fundering is Legioblock met een gewicht van circa 2400 kilogram uitermate geschikt.

person

De stapelbare betonblokken van Legioblock zijn ideaal voor de bouw van een geluidswal; mooi en geluidwerend!

Fundering niet noodzakelijk

Om keerwanden te bouwen is een fundering niet altijd noodzakelijk. Op een vlakke en draagkrachtige ondergrond kan direct worden gebouwd. Daarbij is het Legioblock constructiesysteem voordeliger dan prefab betonelementen en kan er hoger worden gebouwd.

Stevig bouwen zonder hechtmateriaal

De betonnen stapelblokken worden direct vanaf de wagen opgebouwd, zonder gebruik van cement of ander bevestigingsmateriaal. Door de noppen aan de bovenkant en de uitsparingen aan de onderkant van de betonblokken ‘klikken’ de blokken in elkaar. Hierdoor heb je geen hechtmateriaal, zoals cement nodig.

Keerwand tot 8.80 meter hoogte

De maximale hoogte van een keerwand is afhankelijk van enkele factoren, waaronder het materiaal waarmee de muur wordt belast, maar kan zeker reiken tot 8.80 meter. In overleg is het zelfs mogelijk om tot een hoogte van 13 meter te bouwen. Dit kan ideaal zijn in hoge opslaghallen voor het scheiden van goederen of het bouwen van een afscheidingsmuur.

Brandwerende keerwanden

Legioblock wanden hebben uitstekende brandwerende eigenschappen. Een Legioblock is klasse A1 brandwerend volgens de standaard REI240 en is hiermee ten minste 4 uur brandwerend. Legioblock wanden gaan branddoorslag en brandoverslag tegen waardoor verspreiding van de brand wordt voorkomen.

img

Meer informatie?

Benieuwd wat Legioblock voor u kan betekenen? Neem voor meer informatie of vrijblijvend advies
contact met ons op. Wilt u enkele voorbeeldprojecten zien? Onze adviseurs staan voor u klaar.