Sleufsilo's

Bouw uw sleufsilo met Legioblock®

Heeft u een sleufsilo nodig voor het inkuilen van uw mest, gras, mais of voer? Legioblock® heeft dé oplossing voor u. Wij denken graag met u mee en zorgen dat de sleufsilo op maat gemaakt wordt voor uw wensen. u kunt namelijk in stappen van 40 cm zelf de gewenste afmetingen aangeven.

person

Waar moet je aan denken bij aanschaf van een sleufsilo?

Bij de aanschaf van een sleufsilo zijn er een aantal belangrijke zaken waar over nagedacht moet worden:

  • Hoeveel opslagcapaciteit heeft u nodig?
  • Welk materiaal wordt ingekuild?
  • Wat is de belasting van de wand?
  • Hoe wilt u het afschot in de silo?
  • Is er afwatering nodig?
  • Waar wordt de sleufsilo geplaatst?
  • Moet de silo in de toekomst nog uitgebreid of aangepast kunnen worden?

Geen fundering of ondergronds leidingwerk nodig

Het Legioblock® bouwsysteem is uiterst geschikt als sleufsilo. De grote betonblokken zorgen voor een stevige en stabiele constructie. De blokken worden eenvoudig op elkaar gestapeld, zonder bevestigingsmateriaal, waardoor de sleufsilo op ieder gewenst moment omgebouwd, uitgebreid of verplaatst kan worden. Door de sleufsilo onder een afschot te plaatsen en met de diverse afwateringsmogelijkheden voor de eenvoudige afvoer van water en perssappen, is er geen ondergronds leidingwerk noodzakelijk.

Voorkom branddoorslag en -overslag

Met Legioblock® zijn er ook diverse mogelijkheden om de silo af te dekken zodat broei voorkomen wordt. Zelfontbranding door broei vormt een groot risico voor agrariërs. Legioblock® betonwanden zijn klasse 1 brandwerend en kunnen branddoorslag en –overslag voorkomen.

Pas uw sleufsilo eenvoudig aan

Legioblock® is geschikt voor zowel tijdelijke- als permanente bouwconstructies. Naast sleufsilo’s zijn ook andere constructies te bouwen met Legioblock®, bijvoorbeeld keerwanden, opslagboxen en scheidingswanden. U kunt uw sleufsilo in de toekomst dus eenvoudig ombouwen of vergroten/verkleinen.

img

Advies op maat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Legioblock® voor uw sleufsilo? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.