Brandwerend

Legioblock wanden minimaal 4 uur brandwerend

Voor de inzet als brandwerende wanden zijn Legioblock stapelblokken uitermate geschikt. De stapelbare betonblokken zijn klasse A1 brandwerend volgens de standaard REI240. Dit wil zeggen dat Legioblocken een brandwerendheid hebben van ten minste 4 uur. In de praktijk blijkt dat de blokken het zelfs langer dan 4 uur uithouden.

person

“Dankzij het gebruik van Legioblock betonblokken is de schade beperkt gebleven, de betonblokken hebben ervoor gezorgd dat het vuur zich niet kon verspreiden naar de naastliggende opslagplaatsen.”

Dhr. Koen Huiskes, Huiskes Metaal Waalwijk

Bewezen brandwerend:

  • Klasse A1 brandwerend volgens de standaard REI240
  • Ten minste 4 uur brandwerend
  • Voorkomt branddoorslag
  • Beperkt brandoverslag
  • Blokken zijn na brand nagenoeg onaangetast
img

Bescherming tegen branddoorslag en brandoverslag

Branden bij afval- en recyclingbedrijven komen regelmatig voor. Vooral bij de opslag van bulk en brandgevoelige materialen zoals hout, papier en rubberen banden is de kans groot dat de brand niet beperkt blijft tot een compartiment, maar dat het overslaat naar het hele terrein. Legioblock betonwanden kunnen dit voorkomen, zoals bij een recyclingbedrijf in het Duitse Essen.

Brandveilige terreininrichting

Legioblock stapelblokken voorkomen branddoorslag en brandoverslag en zorgen voor een brandveilige inrichting van uw terrein. Bij brand blijft opwarming aan de andere zijde van de Legioblock betonwand zodanig beperkt dat er geen branddoorslag kan optreden. Daarbij stabiliseert een betonwand de opgeslagen materialen waardoor een horizontale verspreiding van de brand wordt voorkomen.

img

Advies op maat

Wilt u een advies voor het bouwen van brandwerende wanden? Onze adviseurs komen graag bij u langs om u een passend advies te geven. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.