Legioblock voorkomt brandoverslag bij recyclingbedrijf

icon
Opslagboxen
Afval, Op- en overslag, Recycling

Door broei of zelfontbranding ontstaan de meeste branden in afval- en recyclingbedrijven. Dit kan voorkomen bij uiteenlopende materialen, zowel bij vaste stoffen als vloeistoffen. Hoewel een brand nooit helemaal voorkomen kan worden, kunnen afval- en recyclingbedrijven zelf veel doen om brand te voorkomen. Legioblock denkt graag mee.

Brandwerende opslagboxen

Naast het monitoren van de opslag, de temperatuur en de vochtigheid van de afvalstromen als belangrijke preventiemaatregelen, kunnen de opslagboxen ook een belangrijke impact hebben. Niet zozeer op het voorkomen van een brand, maar wel als het gaat om het voorkomen van brandoverslag waardoor dat de schade beperkt wordt. Legioblock stapelblokken voorkomen branddoorslag en brandoverslag en zorgen voor een brandwerende inrichting van het terrein.

Grote brand bij Duits recyclingbedrijf

Een tijd geleden brak er bij een recyclingbedrijf in Duitsland een grote brand uit. Het duurde maar liefst twee dagen voordat de brandweer de brand volledig geblust had. Omdat de opslagboxen met de betonblokken van Legioblock gebouwd zijn tot een hoogte van zes meter, kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar andere compartimenten. Zo ging niet alles in vuur en vlam op en bleef de schade beperkt. De brandweer kon dankzij de brandwerende blokken dichtbij het vuur komen. En de blokken zelf waren nagenoeg onaangetast, alleen de bovenste rij is vervangen.