Lego betonblokken

Lego Betonblokken

Met de lego betonblokken van Legioblock bouwen wij eenvoudig ieder gewenste oplossing. Met dit snelle en flexibele systeem plaatsen we de betonblokken op elkaar  zonder gebruik van bevestigingsmateriaal. Hierdoor zijn de blokken verplaatsbaar en kunnen ze desgewenst opnieuw toegepast worden. Legioblocken zijn dus geschikt voor de bouw van zowel tijdelijke als permanente constructies.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

De mogelijkheden met de lego betonblokken van Legioblock zijn eindeloos. We komen graag bij u langs om de opties voor uw terrein te bekijken, zodat we een passend advies kunnen uitbrengen.

Van idee tot realisatie

Wij leveren niet alleen betonblokken, maar bieden ondersteuning van idee tot realisatie. Wij kunnen u voorzien van constructietekeningen, statische berekeningen, transport naar de bouwlocatie en opbouw en indien gewenst ook overkappingen. We werken hiervoor samen met specialisten in dakconstructies en ingenieursbureaus om de complete bouw van uw project te realiseren. U heeft dus altijd één aanspreekpunt voor uw totale project.

Flexibel bouwsysteem

Voor de bouw van betonnen muren en hallen biedt Legioblock u een flexibele modulaire oplossing. De lego betonblokken kunnen tot op grote hoogte opgestapeld worden. Dankzij het noppensysteem is hiervoor geen bevestigingsmateriaal nodig. Wilt u uw terrein of opslaglocatie later uitbreiden? Geen probleem! De constructie is met dit slimme bouwsysteem te allen tijde verplaatsbaar en eenvoudig aan te passen aan uw wensen.

img

Industriële toepassingen met lego betonblokken

De stapelbare betonblokken van Legioblock bieden de ideale oplossing voor diverse industriële toepassingen. Denk aan terreinafscheiding van een bedrijventerrein, opslag van grondstoffen of bulkgoederen en voor afvalscheiding. De voorbeelden ziet u hieronder.

Snelle opbouw

Doordat er geen cement of ander bevestigingsmateriaal nodig is, kunnen de Legioblocken direct vanaf de wagen worden opgestapeld. De constructie is daardoor binnen enkele uren klaar voor gebruik. Daarnaast kan op een vlakke en draagkrachtige ondergrond direct worden gebouwd. In de meeste gevallen is het niet noodzakelijk een extra fundering aan te leggen.

Brandwerend

Brand is een risico bij veel bedrijven, vooral als brandbaar materiaal ligt opgeslagen. Uitsluiten is lastig, maar met de juiste veiligheidsmaatregelen kan het brandgevaar beperkt worden. Legioblock is klasse A1 brandwerend en helpt te voorkomen dat de brand overslaat tot naastgelegen compartimenten.

Geluidwerend

Door de geluidwerende eigenschappen zijn lego betonblokken ideaal voor geluidswanden langs wegen of industrieterreinen om geluidsoverlast naar de omgeving te voorkomen.

img

Waarom Legioblock?

Al ruim 50 jaar bieden wij bedrijven een duurzame totaaloplossing voor diverse toepassingen. Wij denken graag mee met de vraagstukken op uw bedrijventerrein en hebben de kennis en kunde in huis om u volledig te ontzorgen: van idee tot aan de realisatie. Onze complete werkwijze bestaat standaard uit:

  • een volledige en gedegen analyse van de bouwlocatie
  • een uitgebreide bouwtekening met de bijbehorende statische berekeningen
  • transport van de blokken naar de locatie
  • de opbouw van de muren, loods of opslaghal, desgewenst voorzien van een overkapping