Bescherming van de Duitse ambassade in Afghanistan door Legioblock

icon
Keerwanden

Afghanistan heeft al jaren te maken met onrust en aanslagen. Buitenlandse diplomaten of anderen met een politieke functie zijn vaak doelwit van aanslagen. De bescherming en veiligheid van deze mensen op orde brengen staat dan ook hoog op de agenda. Hiervoor bouwde Legioblock ruim drie jaar geleden muren van stapelbare betonblokken op het NATO-legerkamp in Mazar, Afghanistan. Nu is Legioblock opnieuw gevraagd mee te werken aan de veiligheid van de ambtenaren in de Duitse ambassade in Kabul, Afghanistan.

Strenge veiligheidsvoorwaarden

Een muur die de medewerkers van de Duitse ambassade moet beschermen in oorlogsgebied moet natuurlijk aan allerlei strenge eisen voldoen, om ook daadwerkelijk optimale bescherming te bieden. De Duitse Bundeswehr heeft daarom diverse testen uitgevoerd. Hieruit bleek dat de grote betonblokken van Legioblock voldoen aan de eisen. Ze beschermen tegen allerlei soorten munitie en blijven na een aanslag intact. Daarnaast heeft Legioblock geadviseerd om een hek van staal voor de muur te plaatsen om schade aan de muur bij een ontploffing te beperken.

Stevige fundering bij de Legioblocken-muur

Daarnaast is in zanderige gebieden, zoals Afghanistan, een stevige fundering van belang. Een regenbui kan namelijk het zand weg spoelen en daarmee de stevigheid van de keerwand in gevaar brengen. Ook moet er in deze omgeving rekening gehouden worden met aardbevingen. Legioblock heeft hiervoor trekstangen geadviseerd: verticale stangen door de betonnen muur en bevestigd aan de fundering en bovenop de blokken met een bout.

img

Mobiele betoncentrale opzetten in Afghanistan

Legioblock produceert zijn betonblokken in Nederland of Duitsland. Om alle benodigde blokken te transporteren zou niet mogelijk zijn. Daarom hebben we er drie jaar geleden voor gekozen om een mobiele betoncentrale te ontwikkelen en deze in te vliegen, met een Antonov transportvliegtuig, naar Afghanistan. Voor de blokken wordt er gebruik gemaakt van lokale grondstoffen. Legioblock leidde de productie en verzorgde lokale beroepskrachten, welke te allen tijde met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals een kogelvrij vest en onder toezicht van de Duitse militairen, te werk zullen gaan.

De mobiele betoncentrale is nog steeds aanwezig in Mazar, Afghanistan. Voor deze nieuwe opdracht is de gehele betoncentrale naar Kabul vervoerd. Zo’n 450 kilometer over slechte wegen. Om dit veilig te kunnen uitvoeren heeft Legioblock veel maatregelen getroffen. Zo werd de route verkend en begeleid met, onder andere, drones. Daarnaast is er een nieuw vliegtuig met materialen en gereedschappen naar Kabul vertrokken.

img

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit bijzondere project? Neem vrijblijvend contact met ons op.