Brandwerende compartimenten voor schrootbedrijf

Een schrootbedrijf benaderde Legioblock met de vraag hoe zij de brandveiligheid konden verbeteren. Legioblock realiseerde voor hen in slechts 2 weken tijd ruim 9 meter hoge brandwerende compartimenten voor de opslag van schroot. Hierdoor elimineert Legioblock de kans dat een onverhoopte brand overslaat naar naastgelegen gebouwen en compartimenten en daardoor  onbeheersbaar wordt. Zodoende verlagen we de kans dat de bedrijfscontinuïteit en het personeel van het schrootbedrijf in gevaar komt.

Brandveilige opslag van schroot

 Op plekken waar veel metaal wordt verwerkt, ligt metaalbroei altijd op de loer. Uiteindelijk kan dit leiden tot schrootbrand. Dit soort branden zijn vaak lastig te bestrijden en kunnen enorme vormen aannemen, waardoor hele terreinen afbranden en er een risico is dat de brand overslaat naar naastgelegen gebouwen.

Dit risico is echter prima te verminderen door materialen op te slaan in brandwerende compartimenten die voldoende hoog zijn om overslag naar een naastgelegen compartiment of terrein te voorkomen. De brand blijft dan beperkt tot één compartiment en kan gecontroleerd worden bestreden.

De betonblokken van Legioblock zijn klasse A1 brandwerend. In praktijk betekent dat, dat de blokken ruim 4 uur stand houden bij een hevige brand. Uitermate geschikt voor brandveilige opslag dus.

img

Totaaloplossing van advies tot realisatie

Bij het realiseren van een brandveilige oplossing voor een groot recyclingbedrijf, komt veel kijken. Elk project begint daarom uiteraard met een gesprek met de klant waarin de wensen en eisen in kaart worden gebracht.

Op basis daarvan wordt gezocht naar de best passende oplossing, en dat is echt maatwerk. Legioblock levert om die reden niet alleen stapelbare betonblokken, maar biedt een totaaloplossing van constructieberekening tot realisatie. Dat is de kracht van Jansen Legioblock B.V..

De totaaloplossing bestaat uit:

 • Statische berekeningen, om stabiliteit en kracht van de constructie te bepalen
 • Een analyse op uw locatie
 • Bouwtekeningen
 • Transport
 • Opbouw
img

Zo vergrootte Legioblock de brandveiligheid

De muren die voor dit recyclingbedrijf zijn gerealiseerd, zijn op het hoogste punt 9,20 meter. Dat is voldoende hoogte om overslag van een brand naar een naastgelegen compartiment te voorkomen. De stapelbare systemen van Legioblock zijn flexibel en hoog op te bouwen, zonder dat daarvoor constructiemateriaal nodig is. Dit maakt dat Legioblock constructies als deze in slechts 2 weken kan realiseren. Bijkomend voordeel van de hoge muren is vermindering van geluidsoverlast op het omliggende bedrijventerrein.

In het kort:

 • Gebruikte materialen: stapelbare blokken Legioblock
 • Hoogte muren: tot 9,20 meter
 • Brandwerende klasse: A1
 • Dubbele muren aan onderzijde voor extra stabiliteit
 • Bovenop dubbele muren een voetblok om naar enkele muren van 0,80 cm over te gaan
 • Realisatietijd: 2 weken
 • Ontwerp: Jansen Legioblock B.V. producent van Legioblock
img

Factoren die van invloed zijn op het advies

Een muur van deze enorme hoogte betekent wel dat er een enorm gewicht op de grond rust. Bovendien is het bedrijf in kwestie gelegen aan het water. Er is daarom ook rekening gehouden met de bodemgesteldheid van het terrein. Op basis van deze gegevens wordt aan de hand van een statische berekening bepaald op welke manier de constructie moet worden vormgegeven om stabiliteit en veiligheid te garanderen.

Op het terrein van het recyclingbedrijf rijden transportmiddelen die vele tonnen wegen. De muren van de constructie moeten daartegen bestand zijn. Daarom zijn de muren bij dit project om de enkele meters voorzien van extra verticale verstevigingen.

Op zoek naar een stapelbare constructie op maat? 

Legioblock is al ruim 45 jaar dé partner voor specialistische bedrijven die op zoek zijn naar stapelbare constructies op maat die in korte tijd kunnen worden gerealiseerd. De producten van Legioblock zijn zeer geschikt voor productiebedrijven, opslagbedrijven, overslagbedrijven en de recycling industrie. Daarnaast wordt Legioblock door de geluidswerende eigenschappen van haar producten vaak gevraagd voor het realiseren van geluidswallen. Weten wat Legioblock voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

 

Interesse?

Neem dan snel contact op met onze verkoopafdeling. Een van onze adviseurs komt kijken op de bouwlocatie en begeleidt u van A tot Z.