Brandwerende muren voor opslag chemisch materiaal

icon
Keerwanden

Mavom Chemie in Alphen aan de Rijn is al meer dan 80 jaar specialist op het gebied van chemische oppervlaktebehandeling, RVS, industriële reiniging en loonmengen. Op de opslaglocatie voor chemisch materiaal zochten zij een oplossing om de brandveiligheid te verbeteren. Dit konden we realiseren met brandwerende muren van Legioblock.

Brandveilige opslag chemisch materiaal

De opslag van gevaarlijk chemisch afval moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeidsveiligheid, brandbestendigheid en milieu. Het risico op brand is niet volledig uit te sluiten. Wel kan het brandgevaar met de juiste veiligheidsmaatregelen tot een minimum worden beperkt.

Met de betonblokken van Legioblock is het mogelijk om veilige brandmuren op te bouwen. De stapelbare legioblokken zijn klasse A1 brandwerend en helpen te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere opslagcompartimenten, of naastgelegen gebouwen.

Modulair bouwen met Legioblock

Daarnaast bieden de stapelbare betonblokken van Legioblock een flexibele, modulaire oplossing. Door het noppensysteem is er geen bevestigingsmateriaal nodig, waardoor de muren te allen tijde verplaatsbaar zijn. Hierdoor is de opslaglocatie eenvoudig aan te passen aan de benodigde opslagcapaciteit.

img

Voordelen Legioblock

De flexibele oplossing van het bouwsysteem van de stapelbare betonblokken van Legioblock gaat verder dan alleen de brandwerendheid. De stapelbare betonblokken zijn ideaal voor tijdelijke en permanente constructies. Hoog op te bouwen, duurzaam en geluidswerend. Samen met u als klant kijken wij naar de wensen, eisen en locatie voor het beste advies en realisatie.

Brandwerende muren nodig?

Zoekt u een brandwerende oplossing voor een opslaglocatie van chemisch afval of andere materialen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten! Bij Legioblock kijken wij samen met u naar de gestelde eisen, de locatie en de complete oplossing. Van advies tot oplevering. De stapelbare betonblokken zijn ideaal en voldoen aan alle voorschriften. Graag kijken wij samen met u naar de beste oplossing voor uw vraag.