Brandwerende muren voor opslag chemisch materiaal

icon
Keerwanden

Mavom Chemie in Alphen aan de Rijn is al meer dan 80 jaar specialist op het gebied van chemische oppervlaktebehandeling, RVS, industriële reiniging en loonmengen. Op de opslaglocatie voor chemisch materiaal zochten zij een oplossing om de brandveiligheid te verbeteren. Dit konden we realiseren met brandwerende muren van Legioblock.

Brandveilige opslag chemisch materiaal

De opslag van gevaarlijk chemisch afval moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeidsveiligheid, brandbestendigheid en milieu. Het risico op brand is niet volledig uit te sluiten. Wel kan het brandgevaar met de juiste veiligheidsmaatregelen tot een minimum worden beperkt.

Met de betonblokken van Legioblock is het mogelijk om veilige brandmuren op te bouwen. De stapelbare legioblokken zijn klasse A1 brandwerend. De brandmuren helpen te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere opslagcompartimenten, of naastgelegen gebouwen.

Modulair bouwen met Legioblock

Daarnaast bieden de stapelbare betonblokken van Legioblock een flexibele, modulaire oplossing. Door het noppensysteem is er geen bevestigingsmateriaal nodig is, waardoor de muren te allen tijde verplaatsbaar zijn. Hierdoor is de opslaglocatie eenvoudig aan te passen aan de benodigde opslagcapaciteit.

img

Ook op zoek naar een oplossing voor een opslaglocatie van chemisch afval? Neem dan gerust contact op met onze specialisten!