Flexibele oplossing bij beperkte ruimte opslagterrein

icon
Opslagboxen

Metaalverwerker TSR recycling was op zoek naar een flexibele oplossing voor de opslag van licht metaal- en aluminiumschroot. Omdat de beschikbare ruimte op het terrein beperkt was moest hier creatief mee worden omgegaan. Met opslagboxen van betonnen legoblokken hebben we een flexibele oplossing geboden om de opslagcapaciteit voor deze afvalstromen te vergroten.

Hergebruik van metaalschroot

TSR Recycling is gespecialiseerd in de verwerking van metalen en schrootafval, met een focus op hergebruik. Zij sluiten de ‘loop’ tussen producenten van metaal- en schrootafval en degene die het weer opnieuw willen gebruiken, in een nieuwe vorm. Vanuit verschillende locaties in Duitsland bedienen zij diverse klanten en segmenten.

Beperkte ruimte opslagterrein

Op de vestiging in Mannheim van het recyclebedrijf wordt tijdelijk licht metaal- en aluminiumafval opgeslagen, voordat dit wordt verwerkt tot nieuwe producten. Omdat de ruimte op het opslagterrein zeer beperkt was vormde dit een uitdaging. Zij namen Legioblock in de hand om de mogelijkheden te bekijken en uit te werken. Bovendien was er de wens om op korte termijn een oplossing te leveren.

Schuine wanden met flexiblocken

Allereerst voerde onze expert een uitgebreide analyse uit op de bouwplaats. Doordat de contouren van het terrein niet geheel recht lopen werd ervoor gekozen om opslagboxen met schuine wanden te plaatsen, om optimaal gebruik te kunnen maken van de beperkte opslagruimte. Hiervoor hebben we flexiblocken op de hoeken van de opslagboxen toegepast. Dit speciale betonblok heeft ronde vlakken, waarmee we hoeken groter dan 90 graden kunnen realiseren. Op deze manier konden we de blokkenmuren op de schuine grenslijn van de beschikbare opslagruimte opbouwen, waardoor we geen terrein verloren.

Totaalpakket

Naast de nodige analyses verzorgden we de statische berekeningen voor de constructie. Hiermee gaan we na aan welke veiligheidseisen de muren moeten voldoen, zodat zij de juiste hoeveelheid ballast kunnen dragen. Deze berekening vormt de onderbouwing voor de bouwtekeningen van de constructie. Uiteindelijk hebben we de betonblokken getransporteerd naar de bouwlocatie én de opslagboxen opgebouwd. Met dit totaalpakket ondersteunden we de klant van idee tot realisatie.

img

Snelle oplossing voor beperkte ruimte opslaglocatie

Alles bij elkaar duurde het hele proces een periode van maar vier weken. Naar tevredenheid van de klant realiseerden we binnen de hele korte termijn een flexibele oplossing voor de beperkte ruimte op het opslagterrein in Mannheim.

Zoekt u een flexibele oplossing voor uw opslagterrein?

Heeft u beperkte ruimte en bent u op zoek naar een oplossing voor uw opslagterrein? Legioblock kijkt samen met u naar de beste oplossing. De stapelbare betonblokken zijn modulair en ideaal bij een beperkte ruimte. Ze zijn: Brandwerend, flexibel, stapelbaar, hoog op te bouwen, duurzaam en geluidswerend. Voor meer informatie en advies kunt u terecht bij onze specialisten. Of vraag direct een offerte op.