Opslagboxen

icon
Opslagboxen
Industrie

Voor de firma Horlemann Automation & IT GmbH in Uedem bouwde Legioblock opslagboxen met een overkapping van houten spanten. Het bedrijf dat zich onder andere bezighoudt met het aanleggen van gas-, water, en elektriciteitsleidingen was op zoek naar een oplossing voor het opslaan van de materialen die vrijkomen bij de werkzaamheden. Deze bulkgoederen zoals bijvoorbeeld zand en grind kunnen bij een juiste scheiding hergebruikt worden voor nieuwe projecten.

Open opslagboxen voor maximale opslag

Op het buitenterrein koos Horlemann voor open opslagboxen. Omdat elk product bepaalde eigenschappen heeft die van invloed zijn op de opslaghoogte en dus uiteindelijk op de maximale opslagcapaciteit.

Flexibele opslossing

Daarnaast koos Horlemann met het bouwsysteem van Legioblock voor flexibliteit. De betonblokken blijven verplaatsbaar omdat ze gestapeld worden zonder bevestigingsmaterialen of cement. Hierdoor zijn de constructies ook zeer geschikt voor tijdelijke toepassing of wanneer men wil kunnen inspelen op een veranderende opslagbehoefte.

img

Voetblock voor extra stevige constructie

Met Legioblock is het mogelijk verschillende constructies te bouwen die geschikt zijn voor desbetreffend product en gewicht. Denk bijvoorbeeld aan een constructie met voetblokken voor extra stevigheid en maximale opslagcapaciteit.

Overkapping met houten spanten

De directie koos voor de overkapping met houten spanten vanwege esthetische overwegingen. Ook voor deze overkapping werden door Legioblock alle statische berekeningen en bouwtekeningen verzorgd zodat de draaglast van zowel het dak als de muren gewaarborgd is.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image