Keermuur voor spoorhelling voor Deutsche Bahn

icon
Keerwanden
deutsche bahn, horf am neckar, keerwand, spoorweghelling

Deutsche Bahn zocht naar een oplossing voor het versterken van de spoorhellingen in de heuvelachtige omgeving rond het spoortraject bij Horf am Neckar. Legioblock is met succes deze uitdaging aangegaan door een keermuren van stapelbare, betonnen blokken te plaatsen.

Efficiënt, betrouwbaar en duurzaam

Deutsche Bahn is het nationale spoorwegbedrijf Duitsland. Duitsland beschikt over het dichtste spoornetwerk van Europa, met name in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en het industriële Ruhrgebied. Het doel van Deutsche Bahn is het aanbieden van efficiënt en betrouwbaar openbaar vervoer, zowel voor passagiers als voor goederen. Daarnaast wil het spoorwegbedrijf duurzame mobiliteit bevorderen in Duitsland en daarbuiten.

img

Legioblocken voor optimale veiligheid

In het kader van dit project van Deutsche Bahn zijn ongeveer 3000 stapelbare, betonnen blokken met een breedte van 120 centimeter gebruikt als constructieve elementen voor het versterken van hellingen in heuvelachtig terrein. De blokken zijn onder een hoek van 10 graden geplaatst om de stabiliteit van de helling te waarborgen en te zorgen voor een veilige infrastructuur binnen het spoornetwerk.

img

Zorgvuldige planning en uitvoering

Het uitvoeren van dit complexe project, vanwege de beperkte werkruimte en de moeilijke bereikbaarheid, vereist een zorgvuldige planning en uitvoering. Met hun expertise en ervaring in het leveren en plaatsen van hoogwaardige oplossingen voor diverse bouw- en infrastructuurprojecten heeft Legioblock dit proces met uiterste precisie voorbereid en uitgevoerd.

img

Totaaloplossing van A tot Z

Het startpunt van elk project is een diepgaand gesprek met de klant om hun wensen en eisen volledig in kaart te brengen. Op basis van deze input streven we naar de meest geschikte en op maat gemaakte oplossing. Legioblock gaat verder dan alleen het leveren van stapelbare betonblokken; we bieden een volledige totaaloplossing, van constructieberekening tot daadwerkelijke uitvoering.

Deze totaaloplossing omvat:

  • Eventueel uitvoeren van statische berekeningen om de stabiliteit en sterkte van de constructie te beoordelen.
  • Gedegen analyse van uw locatie om de specifieke behoeften te begrijpen.
  • Opstellen van nauwkeurige bouwtekeningen die als leidraad dienen voor het project.
  • Efficiënte transportoplossingen om alle benodigde materialen op de juiste plek te krijgen.
  • Deskundige opbouw van de constructie, waarbij aandacht wordt besteed aan elk detail.
img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image

Interesse?

Neem dan snel contact op met onze verkoopafdeling. Een van onze adviseurs komt kijken op de bouwlocatie en begeleidt u van A tot Z.