Legioblock bouwt opslagboxen voor uitbreiding metrolijn in München

icon
Opslagboxen

Deutsche Bahn AG bouwt een tweede metrolijn, veertig meter onder de stad München. De enorme bouwplaats bevindt zich midden in de stad. Dit project is ervoor bedoeld om de infrastructuur in München en omgeving uit te breiden. De voorbereidende werkzaamheden zijn in 2017 begonnen.

Tijdelijke opslag grote hoeveelheid aarde

Sinds enkele jaren worden er graafwerken uitgevoerd om de ondergrondse tunnels voor spoorlijnen en stations uit te breiden. Tot dusver zijn duizenden tonnen uitgegraven aarde aangevoerd, en voor de tijdelijke opslag daarvan is een groot aantal grote opslagboxen van betonblokken nodig.

Bij het begin van het bouwproject werden ter plaatse betonblokken gestort en vervolgens opgebouwd. Na 3 jaar bleek dat een groot deel van deze blokken zwaar beschadigd was en op verzoek van Deutsche Bahn AG moest worden vervangen.

Gecertificeerde betonblokken

In opdracht van onderaannemer Geiger GmbH uit Waltenhofen leverde Legioblock stapelbare betonblokken ter vervanging van de beschadigde betonblokken. Het Legioblock systeem is CE gecertificeerd en heeft een ontwerpgoedkeuring van het DIBT. In februari 2022 werden de nieuwe opslagboxen volgens plan voltooid na een bouwperiode van 3 maanden.

img

Uitdagend bouwterrein

Het bouwterrein voor de opslagboxen is geasfalteerd en heeft op veel plaatsen een afwijkende helling, zodat vloeistoffen zoals regenwater goed kunnen wegvloeien. Door de helling van het asfaltoppervlak was de bouw en montage van de afzonderlijke wanden zeer complex en de integratie van de scheidingswanden in de achterwand was op veel plaatsen onmogelijk.

Om de stabiliteit en kantelweerstand van de afzonderlijke wanden aan te tonen, werd door het team van Legioblock samen met de constructeurs van Deutsche Bahn een constructieberekening opgesteld.

Een totaaloplossing

Een team van Geiger GmbH heeft de nieuwe opslagboxen geplaatst onder leiding en toezicht van een bevoegde medewerker van Legioblock. De acceptatie door Deutsche Bahn AG heeft reeds plaatsgevonden.

Ook voor dit grote bouwproject in München kon Legioblock een totaaloplossing bieden.

Meer weten?

Meer weten over dit project of onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.