Opslagboxen

icon
Opslagboxen
Haven, Op- en overslag

Om het hoofd te kunnen bieden aan zowel het sterk toenemende verkeer als de groeiende vraag naar opslagruimte, is de Franse haven Mulhouse-Rhin uitgebreid met een nieuw overslagpunt van 18.000 m2. Dit omvangrijke project van flexibele opslagboxen is gerealiseerd met Legioblock.

Zowel hoogte als grootte van opslagruimtes aanpasbaar

In 2010 werd besloten om het overslagpunt voor bulkgoederen op het Ile Napoléon geheel te renoveren. De bestaande opslagruimtes bestonden uit diep in de grond verankerde I-balken met geïmpregneerde schotten. Als gevolg van nieuw aanbod van producten als klei, hout, ijzererts en schors bestond al snel de behoefte tot uitbreiding. Men ging op zoek naar een oplossing die beter afgestemd was op de kwalitatieve en kwantitatieve schommelingen in aanbod. Het nieuwe overslagpunt moest in fases worden uitgevoerd. Om die reden is voor het Legioblock-bouwsysteem gekozen: een flexibele oplossing waarbij zowel de hoogte als de grootte van de opslagruimtes op ieder gewenst moment aangepast kunnen worden.

img
person

“Bij Legioblock is flexibiliteit niet alleen een kenmerk van hun producten, het ligt ten grondslag aan hun hele manier van werken, van management tot aan de bouw.”

Patrick Cybulski, havenmeester van Ile Napoléon en woordvoerder van het havenbedrijf.

Dankzij het noppensysteem kunnen Legioblocken los op elkaar worden gestapeld. Hiermee kan snel elke constructie worden samengesteld: opslagruimte, scheidingswand, brandwering, of geluidsisolatie, zowel voor tijdelijk als langdurig gebruik. Het project Mulhouse omvatte de bouw van één van de grootste opslagruimtes in Frankrijk van de afgelopen jaren. Maar de grote oppervlakte van 18.000 m² is niet het enige opvallende kenmerk. In de haven van Mulhouse-Rhin worden mineralen met een zeer hoge dichtheid opgeslagen. Een garantie dat de los gestapelde blokken stabiel genoeg zijn voor de druk van de opgeslagen mineralen en bestand tegen de gebruikte laad- en losapparatuur, was dan ook een vereiste. Dit werd mede gerealiseerd door de speciale Legio-voetblokken, die met een twee keer zo groot contactoppervlak met de grond extra stabiliteit bieden en geen problemen bij het laden en lossen geven.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image