Opslagboxen voor bulkopslag in steengroeve

Voor de steengroeve in Eigenrieden was Mineral Baustoff GmbH op zoek naar een flexibele opslossing voor de bulkopslag van grondstofwinningen. Flexibiliteit en modulariteit zijn hierbij van groot belang, zodat de opslagboxen mee kunnen bewegen met de continu veranderende situaties op de steengroeve.  Met opslagboxen van stapelbare legioblokken hebben wij een oplossing geboden, zodat de opslagboxen altijd mee kunnen bewegen met de voorraadopslag in de steengroeve. Daarnaast hebben wij de klant geholpen van idee, analyse en ontwerp tot realisatie.

Eerste zelfvoorzienende en klimaatneutrale steengroeve

Mineral Baustoff GmbH, een dochteronderneming van STRABAG, wil met dit pilotproject een klimaatneutrale en zelfvoorzienende steengroeve realiseren. Het is de bedoeling dat in 2030 de CO2-uitstoot bij de winning grondstoffen in de steengroeve in Eigenrieden tot nul gereduceerd wordt. Door middel van onder andere de overschakeling van diesel-aangedreven mobiele apparatuur naar een efficiënte en stationaire breek- en zeefinstallatie willen zij dit bereiken. Deze breek- en zeefinstallatie zal aangedreven worden door groene stroom uit waterkracht en op de middellange termijn door zonne-energie.

 

img

Bulkopslag

In de steengroeve in Eigenrieden worden de gewonnen grondstoffen in grote getalen opgeslagen, zodat deze later getransporteerd kan worden. Door de samenstelling en de hoeveelheid van de gewonnen grondstoffen is het belangrijk dat de opslag stevig en flexibel is. Samen met Legioblock is er gekeken naar een oplossing om deze grondstoffen zo efficiënt mogelijk op te slaan.

img

Duurzame opslagmaterialen

De ambitie van de klant is de realisatie van een klimaatneutrale steengroeve in 2030. Wij dragen hieraan bij door gebruik te maken van duurzame en milieuvriendelijke stapelbare legioblokken voor de opslagboxen. De stapelbare blokken van Legioblock zijn van kwalitatief hoogwaardig beton, gemaakt van secundaire grondstoffen. Daarnaast zijn deze blokken altijd verplaatsbaar en opnieuw te gebruiken, omdat zij zonder cement of andere bevestigingsmiddelen op te bouwen zijn.

img

Totaaloplossing

Wij ondersteunen u bij het project van idee tot realisatie. Allereerst wordt er door onze expert een uitgebreide analyse uitgevoerd op de bouwplaats. Naast het uitvoeren van de analyse op de bouwplaats en de levering van de stapelblokken, maken wij ook een bouwtekening, statische berekening en verzorgen wij het transport en de opbouw. Wij kunnen binnen hele korte termijn een oplossing realiseren doordat we snel kunnen schakelen en de betonblokken zonder verdere bevestiging geplaatst kunnen worden.

Op zoek naar een stapelbare constructie op maat? 

Legioblock is al ruim 45 jaar dé partner voor specialistische bedrijven die op zoek zijn naar stapelbare constructies op maat die in korte tijd kunnen worden gerealiseerd. De producten van Legioblock zijn zeer geschikt voor productiebedrijven, opslagbedrijven, overslagbedrijven en de recycling industrie. Daarnaast wordt Legioblock door de geluidswerende eigenschappen van haar producten vaak gevraagd voor het realiseren van geluidswallen. Weten wat Legioblock voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Interesse?

Neem dan snel contact op met onze verkoopafdeling. Een van onze adviseurs komt kijken op de bouwlocatie en begeleidt u van A tot Z.