Opslagboxen voor diverse grondstoffen

icon
Opslagboxen

Gelsenrot Spezialbaustoffe GmbH uit Gelsenkirchen is actief in grondwerken, wegenbouw en speciale bouwstoffen in een groot deel van Duitsland. In Zuidwest Duitsland hebben ze meerdere vestigingen. Voor een nieuwe locatie in Gernsheim (vlak onder Frankfurt) zochten zij een ervaren leverancier van betonnen stapelblokken. Legioblock heeft de wensen en plannen van Gelsenrot in kaart gebracht en een passend advies gegeven.

Nieuwbouwproject met opslagboxen

Op het terrein komt een nieuwe loods, werkplaats, kantoorgebouw en meerdere opslagboxen. In de opslagboxen dienen diverse grondstoffen, zoals zand en ‘splitter’, veilig en efficiënt te worden opgeslagen. Stapelbare betonblokken van Legioblock zijn bij uitstek geschikt voor opslagboxen door de stevigheid die ze kunnen bieden en het eenvoudige noppensysteem. Hierdoor zijn de betonnen wanden altijd te verplaatsen en daardoor de opslagboxen te vergroten of verkleinen naar wens. Zo heeft Gelsenrot de vrijheid en flexibiliteit om de opslagcapaciteit aan te passen aan veranderende behoeften.

Speciale blokken voor stalen constructie loods

Legioblock heeft jarenlange ervaring en expertise met projecten van deze omvang. Daardoor hebben wij direct een passende tekening en constructie kunnen uitwerken. Hierbij hebben we rekening gehouden met de nieuw te bouwen loods waar de opslagboxen in komen. Zo bleken er uiteindelijk speciale blokken nodig omdat de constructie in en om een bestaande stalen hal wordt gebouwd. We hebben uiteindelijk maar liefst 150 speciale blokken ontwikkeld. Een mooie creatieve uitdaging voor onze tekenaar en productie!

img

Flexibel tijdens nieuwbouwproject

Zoals vaker tijdens nieuwbouwprojecten is flexibiliteit in planning en uitvoering erg belangrijk. Tijdens de voorbereiding zijn er diverse aanpassingen gemaakt in de tekeningen. De eerste tekeningen zijn gemaakt in 2018 en zowel in 2019 als in 2020 zijn er nog aanpassingen doorgevoerd, allemaal om tot het beste eindresultaat te komen. Ook een goede samenwerking tussen eindklant, hallenbouwer, buitendienst, binnendienst, productie en transport is bij nieuwbouwprojecten extra belangrijk.

Totale ontzorging inclusief transport

Legioblock verzorgt ook het transport van alle geproduceerde betonblokken van onze centrale in Helmond naar Duitsland. Voor het complete project produceerden we ruim 3.500 Legioblocken, welke in 270 vrachten naar Duitsland worden vervoerd. Dagelijks rijden meerdere wagens van Nederland naar Duitsland om te zorgen dat de bouw geen vertraging oploopt. Doordat Legioblock ook het transport regelt, garanderen we voortgang van de bouw en de planning de nieuwe locatie van Gelsenrot.

img

Meer informatie over Legioblock?

Meer informatie over de toepassing van Legioblocken in opslagboxen of benieuwd naar de oplossing die wij met Legioblock wellicht voor u kunnen bieden? Neem contact op en we komen graag langs om de mogelijkheden voor uw terrein te bekijken.