Overdekte opslaghal voor Vanheede Environment Group

icon
Opslaghallen

Jansen Legioblock B.V. heeft een overdekte opslaghal van Legioblokken gerealiseerd voor Vanheede Environment Group. Deze loods is gemaakt voor de opslag van verschillende fracties houtsnippers.

Overdekte opslaghal houtsnippers met Legioblokken

Vanheede Environment Group is een grote speler in de afvalverwerking en -recycling in België. Voor hun locatie in Aubange waren zij op zoek naar een oplossing voor de overdekte opslag van houtsnippers. De fracties hout worden na tijdelijke opslag verwerkt en krijgen een nieuwe toepassing in producten, zoals laminaatvloeren, meubels en pallets. Daarom is het van belang dat de houtsnippers droog blijven. Ook is aandacht nodig voor brandveiligheid. Een overdekte opslaghal gebouwd met Legioblokken bood uitkomst.

Stalen overkapping voor overdekt opslag

De opslaghal is volledig overkapt met een stalen overkapping om de houtsnippers te beschermen tegen het weer. Jansen Legioblock B.V. werkte samen met de oud-eigenaar om de op maat gemaakte overkapping te realiseren. Zo konden wij Vanheede Environment group voorzien van een totaaloplossing voor een droge en veilige opslag van de houtsnippers met betonblokken.

img

Efficiënte indeling afvalsorteercentrum

Met het flexibele bouwsysteem van Legioblock werd het mogelijk gemaakt om de loods op een efficiënte manier in te delen. Jaarlijks krijgt Vanheede ca. 50.000 ton aan houtafval binnen van huishoudens, bedrijven en gemeenten. Een groot deel daarvan bestaat uit hout afkomstig van meubels en de afbraak van oude gebouwen en groenafval. De nieuwe opslaghal bevat zeven secties om de verschillende fracties hout gescheiden op te kunnen slaan, die elk een nieuwe toepassing krijgen in houtproducten.

Flexibele oplossing voor opslag afvalstoffen

In het voortraject zijn uitgebreide statische berekeningen gemaakt om verschillende ballast en stockagehoogtes van de Legioblokken muren te bepalen. De scheidings- en buitenmuren van 8.80 meter hoog zijn versterkt met voetblokken en steunberen. Dit is nodig voor de overkapping, maar maakt daarnaast de opslag van zwaarder materiaal in de toekomst ook mogelijk. Op deze manier biedt de nieuwe opslaghal een flexibele oplossing voor verschillende soorten afvalstromen.

Legioblokken bieden grote brandwerendheid

Droge houtsnippers zijn erg brandbaar en de gevolgen van een brand zijn groot. De brandwerende muren van Legioblokken bieden bescherming voor ten minste 4 uur. Doordat de muren tot een hoogte van 8.80 m zijn opgebouwd voorkomt dit ook brandoverslag naar andere naastgelegen opslaglocaties.

img

Interesse?

Heb je interesse in een overdekte opslaghal voor houtsnippers of andere toepassingen voor jouw bedrijf? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.