Scheidingswanden voor veilige opslag grondstoffen asfaltcentrale

icon
Opslagboxen Opslaghallen
Industrie

Voor de asfaltcentrale in het Duitse Werl hebben we scheidingswanden en een opslaghal van Legioblokken geplaatst. De behoefte van de asfaltcentrale was tweezijdig: enerzijds een veilige scheiding van de zware grondstoffen die nodig zijn voor de productie van asfalt. Anderzijds het droog op kunnen slaan van zand. Doordat asfaltcentrales steeds duurzamer moeten gaan produceren is het belangrijk dat zij het zand droog opslaan. Hierdoor hoeft het niet eerst te worden verwarmd voordat het verwerkt wordt in het asfalt. De bouw van de open opslagboxen en opslaghal met overkapping werd in één project gecombineerd, waarbij we de klant voorzagen van advies op de bouwplaats, statische berekeningen en bouwtekeningen.

Legio-Voetblock®

Voor de opslagboxen zijn voerblocken toegepast. Het Legio-Voetblock is speciaal ontworpen om de opslagcapaciteit van opslagboxen te vergroten. Dankzij de brede voet neemt bij gebruik van het voetelement ook de belastbaarheid van de muur toe. In de meeste gevallen kunnen constructies waarin het voetblok is verwerkt, hoger worden gebouwd dan constructies die geen voetblokken bevatten.

In het geval van de asfaltcentrale was door de zwaarte van de materialen het gebruik van het voetblock een meerwaarde. Door de verbrede onderzijde van het voetblock, 160 centimeter ten opzichte van een breedte van 80 centimeter van een standaard Legioblock, kan een betere verdeling van de draaglasten worden gerealiseerd. De verbrede onderzijde van het voetblock zorgt dus voor een stevige en veilige muur.

img

Tijdelijke of permanente toepassing

Legioblokken zijn verplaatsbaar en daardoor uitermate geschikt voor zowel permanente als tijdelijke toepassingen. De asfaltcentrale wilde een flexibel opslagterrein en heeft daarom gekozen voor het flexibele en verplaatsbare bouwsysteem van Legioblock.

Doordat de wanden of zelfs de gehele boxen op ieder gewenst moment te verplaatsen of te wijzigen zijn, beschikken zij nu over de vrijheid om hun opslagcapaciteit aan te passen aan veranderende behoeften. Een bijkomend voordeel van Legioblock is dat de stapelbare betonblokken bij een verhuizing ook meegenomen kunnen worden naar de nieuwe locatie om ze daar opnieuw op te bouwen.

img

Meer informatie over scheidingswanden van Legioblock?

Legioblock is de ideale oplossing voor een veilige opslag van (zware) grondstoffen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies voor de bouw van opslagboxen of een opslaghal op uw verwerkingslocatie? Neem contact met ons op, desgewenst komt een adviseur bij u op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image