Taluds Belgische spoorwegen verstevigd met Legioblocken

icon
Keerwanden

In het Belgische plaatsje Quévy, dicht aan de Franse grens, heeft Jansen Betonwaren binnen vier weken de taluds naast het spoor vervangen en verstevigd met Legioblocken. In augustus 2021 startte de vernieuwing van het traject en de taluds voor de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer. De verwachting was dat na het opbreken van een deel van de spoorweg de taluds aan de zijkant onstabiel zouden raken. Hier moest op voorhand een snelle oplossing voor gevonden worden. Het antwoord: Legioblock.

Uitdagingen in plaatsing betonnen keermuur

In hoog tempo heeft Jansen Betonwaren met ervaren chauffeurs circa 6000 Legioblocken vervoerd naar België en een betonnen keermuur opgebouwd. De uitvoering van dit project was zeer complex. Op de smalle strook tussen de spoorlijn en de taluds, onder hoogspanningskabels, moesten alle werkzaamheden plaatsvinden. Uitgravingen en herstelwerkzaamheden voor de bouw van de 3,20 meter hoge keerwand van Legioblock gebeurden gelijktijdig, waarbij we drie blokken direct achter elkaar moesten plaatsen. Door een strakke planning werd de opleverdatum gehaald, zodat de treinen weer tijdig konden rijden.

 

img

Extra aandacht voor veiligheid

Om het terrein te kunnen betreden met de opleggers zijn onze standaard vrachtwagentrekkers ter plaatse vervangen door 4×4 trekkers, waarbij we met extra aandacht voor veiligheid en zonder het beschadigen van de (uitgeschakelde) hoogspanningskabels de bouwplaats hebben bereikt. De treinrails is voor een gedeelte ingezet om de lego betonblokken te vervoeren.

Een project dat veel inzet, flexibiliteit en expertise vroeg waar we met trots op terugkijken.

img

Uw partner bij complexe projecten

Legioblock is geschikt voor tal van toepassingen. Wij denken vanaf het begin van het proces met u mee en geven een passend en tijdig advies. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.