Opslagboxen

icon
Opslagboxen
Recycling

Voor het scheiden van gemengd afval vanuit de containerverhuur werd gekozen om opslagboxen van stapelbare betonblokken van Legioblock te bouwen. Een flexibele en snelle oplossing voor containerdienst Treude GmbH & Co. KG in Bad Berleburg. Door de realisatie van de opslagboxen kunnen waardevolle materialen als papier, hout, metalen en verschillende soorten plastic voortaan goed worden gescheiden en opnieuw worden ingezet als grondstof of worden aangeboden aan de diverse afnemers.

 

Snelle realisatie van optimale opslagcapaciteit

Voor de klant was vooral de snelle manier om optimale opslagcapaciteit te creëren een belangrijke overweging om voor Legioblock te kiezen voor de opslag van de afvalstoffen. Een ander doorslaggevend punt was dat de opslagboxen te allen tijde verplaatsbaar blijven. En daarmee aan te passen aan de veranderende behoeften in de toekomst.

Opslagboxen met stalen overkapping

Tevens was het van belang dat de opslagboxen werden voorzien van een dakconstructie. In Duitsland dienen organisaties de opslag van recyclebare materialen te voorzien van een overkapping om de juiste vergunningen te krijgen.

img

Stevige constructie door steunberen

Om een stevige constructie neer te zetten en voldoende weerstand tegen druklasten te waarborgen, is gekozen om gebruik te maken van zogenaamde steunberen. Dit zijn steunpilaren die in de muren op een regelmatige afstand worden ingebouwd om extra steun in de wanden te creëren.

Één aanspreekpunt

Als een van onze vaste partners sluit Koppes Groep met hun aanbod van stalen dakconstructies naadloos aan bij het bouwsysteem van Legioblock. Ook voor dit project zijn in de voorbereiding alle benodigde statische berekeningen gemaakt om de veiligheid van de totale constructie te garanderen. De communicatie verloopt in zo’n geval via Legioblock zodat er voor de gehele bouw slechts één aanspreekpunt is.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image