Opslagboxen

icon
Opslagboxen Opslaghallen
Industrie

De behoefte van de asfaltcentrale was tweezijdig. Een goede en veilige scheiding van de zware grondstoffen die benodigd zijn voor de productie van asfalt enerzijds en het droog opslaan van het zand anderzijds. Doordat asfaltcentrales steeds duurzamer moeten gaan produceren is het belangrijk dat het zand droog wordt opgeslagen. Hierdoor hoeft het niet te worden verwarmd voordat het verwerkt kan worden tot asfalt. Omdat Legioblock altijd een totaaloplossing biedt werden de open opslagboxen en opslaghal met overkapping in één project gecombineerd, uiteraard alles met de juiste adviezen, statische berekeningen en bouwtekeningen.

Legio-Voetblock®

Het Legio-Voetblock is speciaal ontworpen om de opslagcapaciteit van opslagboxen te vergroten. Dankzij de brede voet neemt bij gebruik van het voetelement ook de belastbaarheid van de muur toe. In de meeste gevallen kunnen constructies waarin het voetblok is verwerkt, hoger worden gebouwd dan constructies die geen voetblokken bevatten.

In het geval van de asfaltcentrale was door de zwaarte van de materialen het gebruik van het voetblock een meerwaarde. Door de verbrede onderzijde van het voetblock, 160 centimeter ten opzichte van een breedte van 80 centimeter van een standaard Legioblock, kan een betere verdeling van de draaglasten worden gerealiseerd. De verbrede onderzijde van het voetblock zorgt dus voor een stevige en veilige muur.

img

Tijdelijke of permanente toepassing

Doordat Legioblocken verplaatsbaar blijven, zijn ze uitermate geschikt voor zowel permanente als tijdelijke toepassingen. De asfaltcentrale wilde een flexibel opslagterrein en heeft daarom gekozen voor het flexibele en verplaatsbare bouwsysteem van Legioblock.

Doordat de wanden of zelfs de gehele boxen op ieder gewenst moment te verplaatsen of te wijzigen zijn, beschikken zij nu over de vrijheid om hun opslagcapaciteit aan te passen aan veranderende behoeften. Een bijkomend voordeel van Legioblock is dat de stapelbare betonblokken bij een verhuizing ook meegenomen kunnen worden naar de nieuwe locatie om ze daar opnieuw op te bouwen.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image