Opslagboxen

icon
Opslagboxen
Haven, Op- en overslag

Vollers Group heeft aan het Leopolddok in de Antwerpse haven een nieuw opslagmagazijn voor cacao laten bouwen. Met behulp van de betonnen stapelblokken van Legioblock is de hal opgedeeld in verschillende opslagruimtes, met wanden tot een hoogte van ruim 8 meter. Door de flexibiliteit die Legioblock biedt, was het mogelijk de opslagboxen onder de transportinstallatie te bouwen.

 

Opslag van ruim 70.000 ton

Slecht zes weken waren nodig om van duizenden Legioblocken een snelle en veilige constructie voor de opslag van cacao te bouwen. De opslaghal is ingericht met maar liefst 8,80 meter hoge boxen met een totale opslagcapaciteit van ruim 70.000 ton.

Legio-Voetblock

Het Legio-Voetblock is toegepast om de opslagcapaciteit van de boxen te vergroten. Dankzij de brede voet is de belastbaarheid van de muur toegenomen en kon er hoger worden gebouwd. Een bijkomend voordeel is dat het blok met een schuin aflopende voet ervoor zorgt dat het materiaal van de blokken afglijdt en niet in de hoeken blijft liggen.

img

Speciale coating

Om elk contact tussen de levensmiddelen en de betonblokken te voorkomen zijn de opslagboxen in de cacaostorage van Vollers behandeld met een beschermende coating. Een tweede reden hiervoor is om te voorkomen dat de cacao tussen de naden van de Legioblocken terechtkomt.

Kostenefficiënt

Deze seal wordt veelal toegepast om de constructie waterdicht te maken of ongevoelig te maken voor chemicaliën en andere producten die zijn opgeslagen. Doordat met de coating een beschermende laag is aangebracht, worden de betonblokken niet aangetast en is het een kosteneffectieve oplossing.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image