Voordelen van een opslaghal met stapelblokken

Voordelen van een opslaghal met stapelblokken

Een nieuwe opslaghal of opslagloods is nodig wanneer u een tekort heeft aan opslagcapaciteit of wanneer uw bestaande hal of loods aan vervanging toe is. Het bouwen van een nieuwe opslaghal kost u veel tijd en veel geld. Het is daarom belangrijk dat u een goede afweging maakt. Welke oplossing past het best binnen uw budget, uw planning en uw systeemwensen.

Flexibel modulair bouwsysteem

Door het ‘noppensysteem’ zijn de Legioblock betonblokken eenvoudig te stapelen zonder gebruik van cement of bevestigingsmateriaal. Met Legioblock krijgt u een flexibel modulair bouwsysteem, dat u op ieder gewenst moment eenvoudig en snel kunt aanpassen en/of uitbreiden. U kunt dus altijd binnen ‘no-time’ beschikken over de opslagcapaciteit die u nodig heeft.

Fundering (vaak) niet noodzakelijk

In tegenstelling tot andere bouwoplossingen is het in veel gevallen niet noodzakelijk om een ‘fundering’ aan te leggen onder de stapelblokken. Dit scheelt u veel werk, tijd en geld. U heeft vaak alleen maar een vlakke en draagkrachtige ondergrond nodig. Om te bepalen of de aanwezige ondergrond toereikend is of een fundering noodzakelijk is, kunnen wij voor u een funderingsberekening laten maken.

Bouwtekening en statische berekening inbegrepen

Voor ‘zwaardere’ constructies gebruiken wij altijd onze blokken van 80 cm breed. In vergelijking tot het bouwen met smallere blokken, kan met 80 cm brede blokken de constructie zwaarder worden belast en zijn hogere constructies mogelijk (zelfs tot ruim 13 meter). Uw gewenste constructie wordt altijd eerst door ons vertaald in door ons vervaardigde bouwtekeningen, waarmee onze chauffeur uiteindelijk de constructie zal opbouwen. Om de stabiliteit van ‘zware’ constructies te kunnen garanderen en om de maximale belasting te kunnen bepalen, wordt er altijd eerst een statische berekening voor de gewenste constructie gemaakt.

Korte bouw- en levertijd

Omdat we diverse productie- en voorraadlocaties in Europa hebben, is snelle levering mogelijk. Onze ervaren chauffeur stapelt de blokken eenvoudig op met behulp van een kraan direct vanaf de wagen. Zo wordt binnen ‘no-time’ met Legioblocken een wand of opslagloods gecreëerd. En afhankelijk van de omvang van het project, kan uw opslagloods zelfs al binnen enkele uren gereed zijn voor gebruik.

Duurzame lange-termijn oplossing

Legioblock is een duurzame betonblok van hoogwaardig beton gemaakt uit secundaire grondstoffen. De betonblokken zijn eenvoudig verplaatsbaar en zijn door hun lange levensduur meermaals opnieuw te gebruiken. Hierdoor is de aanschaf van de betonblokken dan ook vaak een eenmalige investering. Een ideale oplossing dus bij een verandering van uw opslagbehoefte of bij een bedrijfsverhuizing. En uiteindelijk na vele jaren kunnen de blokken weer volledig gerecycled worden.

Meer informatie?

Wilt u weten of Legioblock past bij uw opslagbehoefte? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.