Waarom de betonblokken van Legioblock milieuvriendelijk zijn

Waarom de betonblokken van Legioblock milieuvriendelijk zijn

De betonblokken van Legioblock worden gemaakt van secundaire grondstoffen. Hierdoor zijn onze legioblocken milieuvriendelijk, duurzaam en dragen ze bij aan een ‘Blauwe economie’. Hoe komen we aan deze secundaire grondstoffen en wat houdt een ‘Blauwe economie’ precies in?

Secundaire grondstoffen

Onze lego betonblokken worden gemaakt van secundaire grondstoffen. Secundaire grondstoffen zijn stoffen die vrijkomen na het recyclen van afval en middels een bewerking weer als (gecertificeerde) toeslagstof kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld de betonwarenindustrie. Door secundaire grondstoffen toe te passen in beton, wordt voorkomen dat er natuurlijk zand en grind moet worden gewonnen. Voor de legioblocken maken we bijvoorbeeld gebruik van minerale afvalstoffen zoals (beton)puin, dit is gecertificeerd en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Secundaire grondstoffen vallen onder het principe van ‘urban mining’: in plaats van het winnen van nieuwe grondstoffen maken we gebruik van vele materialen die beschikbaar komen bij het slopen van oude gebouwen. We zien gebruikte grondstoffen niet langer als ‘afval’ maar als waardevolle bronnen voor nieuwe, secundaire grondstoffen. Onze legioblocken zijn dus gemaakt van milieuvriendelijk beton en zijn ontzettend duurzaam.

 

‘Blauwe economie’

Met het gebruik van secundaire grondstoffen bewegen we van een wegwerpeconomie naar een circulaire economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Geen afval is een van de principes van een ‘Blauwe economie’. Bij een ‘Blauwe economie’ gaan we uit van een ecosysteem dat geleid wordt door de natuur. Doordat de grootste natuurlijke kenmerken van de Aarde, water en lucht, blauw zijn én de Aarde vanuit de ruimte blauw is, noemen we dit een ‘Blauwe economie’. De bedenker van de ‘Blauwe economie’, Gunter Pauli, zei hierover: “Door goed te kijken naar natuurlijk systemen, kunnen we komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren’.

Legioblock: milieuvriendelijk, duurzaam, hoge kwaliteit en kosten efficiënt

Door het gebruik van secundaire grondstoffen in onze stapelbare betonblokken dragen we bij aan een circulaire en ‘blauwe’ economie. Hierdoor zijn legioblocken duurzaam. Niet alleen zijn ze gemaakt van milieuvriendelijk beton, ook gaan de blokken lang mee en kunnen ze gemakkelijk verplaatst en opnieuw gebruikt worden. Doordat u ze dus slechts eenmalig hoeft aan te schaffen zijn ze ontzettend kosten efficiënt. Verder voldoen onze legioblocken, gemaakt van secundaire grondstoffen, aan alle kwaliteitseisen en certificeringen.

Wilt u meer weten over de duurzame en kostenefficiënte oplossing die wij u met Legioblock kunnen bieden? Neem contact met ons op.