Afvalverwerkings- en Recyclingbedrijven

Afvalscheiding

De mondiale afvalberg neemt toe, met zelfs 70% tot 2050 blijkt uit onderzoek van de Wereldbank. Gezien de schaarste van natuurlijke bronnen biedt de groeiende afvalberg in principe genoeg grondstof voor onze toekomstige materiaalbehoefte. Voor afvalverwerkings- en recyclingbedrijven wordt het daarom steeds belangrijker om reststromen gescheiden en veilig op te slaan om ze een nieuwe waarde te kunnen geven. Legioblock biedt u een uitkomst.

person

Voor het scheiden van gemengd afval vanuit de containerverhuur werd gekozen om opslagboxen van stapelbare betonblokken van Legioblock te bouwen. Een flexibele, veilige en snelle oplossing.

Lees meer over dit project

Modulair bouwsysteem

Voor de bouw van een opslaghal biedt Legioblock u een flexibele modulaire oplossing. De betonblokken kunnen tot op grote hoogte opgestapeld worden. Dankzij het noppensysteem is hiervoor geen bevestigingsmateriaal nodig. Hierdoor is de opslaglocatie te allen tijde verplaatsbaar en eenvoudig aan te passen aan uw benodigde opslagcapaciteit.

Veilig en stabiel

Een stapelbare betonblok van Legioblock is standaard 80 cm breed weegt zo’n 1000 kilogram. Hiermee bouwt u een stabiele opslaghal die zwaarder belast kan worden met reststromen in vergelijking met een smallere blok en goed tegen een stootje kan. Zo biedt u ook een veilige omgeving voor uw medewerkers. Om dit goed te kunnen borgen ontvangt u van ons altijd een onafhankelijke statische berekening van uw opslaghal.

img

Meer informatie over afvalscheiding oplossingen?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies voor de bouw van een opslaghal voor uw afvalverwerkingsbedrijf of reclyclingbedrijf? Neem contact met ons op, desgewenst komt een adviseur bij u op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

 

Menggevaar voorkomen

Als recyclingbedrijf, afvalverwerkingsbedrijf, heeft u te maken met een grote diversiteit aan afvalstromen die goed gescheiden opgeslagen dienen te worden. Door uw opslaghal overzichtelijk in te delen met opslagboxen wordt menggevaar voorkomen.

Weersinvloeden

Met Legioblock kunt u uw opslaghal voorzien van een overkapping. Hierdoor zijn uw reststromen goed beschermd tegen alle weersinvloeden.

Brandwerend

Brand bij recyclingbedrijven komt regelmatig voor. Uitsluiten is lastig, maar met de juiste veiligheidsmaatregelen kan het brandgevaar beperkt worden. Legioblock is klasse A1 brandwerend en helpt te voorkomen dat de brand overslaat tot andere compartimenten.

img

Waarom kiest u voor Legioblock?

Bijna 50 jaar bieden wij bedrijven een duurzame totaaloplossing voor de opslag van recycling stromen. Wij denken graag mee met uw vraagstukken op het gebied van afvalmanagement en hebben de kennis en kunde in huis om u volledig te ontzorgen – van idee tot aan de realisatie. Onze complete werkwijze bestaat standaard uit:

  • een volledige en gedegen analyse van de bouwlocatie
  • een uitgebreide bouwtekening met de bijbehorende statische berekeningen
  • transport van de blokken naar de locatie
  • de opbouw van de opslaghal, eventueel voorzien van een overkapping

Wilt u meer weten over het bouwen van opslaghallen met Legioblock? Onze experts adviseren u graag.