Waarom Legioblock geschikt is voor de opslag van zout

Waarom Legioblock geschikt is voor de opslag van zout

Legioblock is een flexibel en modulair bouwsysteem met stapelbare betonblokken. Beton is een sterk en duurzaam materiaal. Hierdoor heeft beton een lange levensduur en zijn betonproducten en –constructies goed bestand tegen invloeden vanuit de omgeving, die een schadelijk inwerking kunnen hebben op het beton. De levensduur kan echter verkort worden door verschillende schademechanismen, maar ook vorst en (dooi-)zouten.

Bestendig tegen zout

De stapelbare betonblokken van Legioblock hebben vergelijkbare eigenschappen als beton met de milieuklasse XF4. Hierdoor is er sprake van een zeer hoge bestendigheid tegen aantasting door vorst- en dooiwisselingen (met of zonder dooizouten).

Is de opslag naast een zoutopslag ook nog bedoeld voor de opslag van een andere grondstof, zoals bijvoorbeeld cacao? Dan kunnen Legioblocken geleverd worden met een speciale coating, zodat de grondstof niet rechtstreeks in aanraking komt met het beton van de Legioblock.

Stevige bouwconstructie

Door het formaat en gewicht van de Legioblock én door de opbouw van de constructie door een ervaren specialist, kan met de Legioblocken een veilige constructie worden gecreëerd, die bestendig is tegen de meeste hevige weersomstandigheden. Daarnaast zijn de Legioblocken van 80cm breed, ook nog eens 240 minuten brandwerend.

Dakconstructie

Naast dat eenvoudig en snel zoutopslagcapaciteit kan worden gecreëerd met de Legioblocken, is het natuurlijk ook van belang dat het zout droog wordt opgeslagen. Onder andere voor een project bij een internationale luchthaven in Parijs hebben wij een dakconstructie laten bouwen welke bestendig is tegen de agressieve inwerking van zout. Een dakconstructie maakt het plaatje compleet en zorgt voor een duurzame totaaloplossing voor de opslag van zout.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Legioblock? Neem vrijblijvend contact met ons op.

slider-image
slider-image