Legioblock in Europese havens

Legioblock in Europese havens

Europa kent diverse grote en kleine zeehavens in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Allemaal hebben zij een belangrijke import- en exportfunctie door hun bereikbaarheid via zee en intermodale verbindingen met het ‘binnenland’. De havens vormen een toegangspoort voor allerlei producten – van droge bulk tot aan levensmiddelen.

Overdekte opslag

Legioblock® wordt door gespecialiseerde dienstverleners in de havens gebruikt voor een optimale op- en overslag. Het stapelbare betonblokkensysteem wordt vaak gebruikt voor de (overdekte) opslag van verschillende soorten bulkmateriaal zoals kolen, zand, grind, compost, metaal, kunststof mest, kuilvoer maar ook bijvoorbeeld cacao en zout. Met het eenvoudige noppensysteem kunnen warehouse-bedrijven de opslagboxen eenvoudig aanpassen en uitbreiden, in zowel de hoogte als grootte, voor een maximale opslagcapaciteit.

haven met Legioblock

Beschermende coating

Afhankelijk van het opgeslagen product is het soms wenselijk om contact tussen de betonblokken en het product te voorkomen. Met een coating kan een beschermende laag worden aangebracht op de betonblokken. Deze seal wordt veelal toegepast om de opslagbox waterdicht te maken of ongevoelig te maken voor chemicaliën en andere producten die zijn opgeslagen. Zo hebben we deze coating onlangs aangebracht bij opslagboxen voor cacaostorage. Hierdoor worden de betonblokken niet aangetast en blijft het een kosteneffectieve oplossing.

Totaaloplossing voor uw bouwconstructie

Legioblock gaat verder dan alleen productie en levering van de stapelbare betonblokken. Onze specialisten denken graag mee met de klant en geven advies over uw bouwconstructie of onderhouds- en reparatiemogelijkheden.