Opslagloods met metalen dakconstructie

icon
Opslaghallen
Afval, Recycling

Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van afval in diverse gemeenten in Limburg. In Heerlen heeft Rd4 een nieuwe op- en overslagloods van 3.000 m² gebouwd met Legioblock. De loods is tevens voorzien van een metalen dakconstructie.

Metalen dakconstructie

In de loods worden verschillende afvalstromen, waaronder hout en papier, opgeslagen. Omdat de afvalstromen gevoelig zijn voor het weer en niet nat mogen worden is gekozen voor een metalen dakconstructie om de materialen droog te houden.

Brandveilige opslag

Omdat de afvalstromen brandgevoelig zijn, is een veilige inrichting van de loods en het terrein belangrijk. De stapelbare betonblokken waarmee dat de loods gebouwd is, zijn klasse A1 brandwerend en kunnen het door- en overslaan van een brand voorkomen.

img

Ruim 10 meter hoog

Typerend aan de loods van Rd4 is de hoogte van de wandconstructie. Er is gekozen voor een hoogte van ruim 10 meter. Hierdoor is het voor vrachtwagens mogelijk om de loods in- en uit te rijden voor het laden en lossen. Ook voor andere voertuigen is de loods hoog genoeg en zijn de afvalstromen makkelijker bereikbaar. De laatste rijen van de loods zijn geplaatst met een telescoopkraan onder begeleiding van een hoogwerker.

Totaaloplossing

De loods van Rd4 is een goed voorbeeld van de totaaloplossing die Legioblock kan bieden. Voor het beste resultaat bieden wij ondersteuning in elke fase – van idee tot realisatie.

img

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Neem vrijblijvend contact met ons op.