Opslaghallen

icon
Opslagboxen Opslaghallen
Haven, Op- en overslag

In de haven van het Duitse Neuss zijn ruim 5.400 Legioblocken gebruikt voor de bouw van een enorme opslaghal voor de firma Zietzschmann GmbH & Co. KG. De wanden van de opslagboxen zijn opgebouwd tot een hoogte van 8.8 meter en voorzien van openschuifbare aluminium dakelementen. Daarnaast omvat het project ook een brandwerende wand van maar liefst 12 meter hoog.

Opslag van agressieve materialen

Na een brand ging logistiek dienstverlener Zietzschmann op zoek naar een geschikte oplossing voor de op- en overslag van bulkgoederen. Ze kozen voor een grote hal met daarin opslagboxen, voor voornamelijk de opslag van meststoffen. Doordat deze materialen snel corrosie veroorzaken, zocht Zietzschmann een bouwsysteem waarin geen metalen zijn toegepast. Corrosie speelt bij Legioblocken geen rol omdat er, in tegenstelling tot prefab betonwanden, geen staalelementen in zijn verwerkt.

De constructie is zo ontworpen dat op het beschikbare oppervlak een maximale opslagcapaciteit is gecreëerd, uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten. Daarnaast had Legioblock de voorkeur omdat het flexibel systeem snel en makkelijk om te bouwen is.

img
person

“De imposante wanden doen mij bijna denken aan de eeuwenoude tempelmuren van de Egyptenaren die tot op heden hun stabiliteit en duurzaamheid hebben behouden.”

Architect M. Bollongino.

Optimale benutting door openschuifbare daken

De optimale bruikbaarheid van de hal is een van de zaken waar ook Zietzschmann trots op is. “De stortgoederen kunnen tot een hoogte van 6.10 meter worden opgeslagen. Dit was met geen enkele andere oplossing te realiseren.” De opslagboxen worden via het dak met een kraan gevuld. Zo kan de volledige lengte van de box worden benut en gaat er geen ruimte verloren. Deze unieke constructie zorgt daarnaast ook voor een vermindering van van het aantal overslagbewegingen.

De daken bestaan uit drie over elkaar schuivende aluminium dakelementen, net als scheepsluiken. De op maat gemaakte daken zijn gerealiseerd door Blommaert uit Wijnegem (B); een betrouwbare partner waarmee Legioblock regelmatig gezamenlijk projecten uitvoert.

img
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image
slider-image